Försvunna Madeleine

Jag tittade på dokumentären om Madeleine på tv4 ikväll, det är helt sjukt. Stackars lilla flicka som bara är 3 år. Finns hon där ute någonstans eller ligger hon nergrävd. Hur kan ett barn försvinna helt utan vidare, utan att någon sett eller hört nånting. Man kan fråga sig hur man som förälder kan lämna sina barn ensamma på ett hotellrum i ett främmande land. Om Madeleine blev kidnappad ur lägenheten, hur kommer det sig då att hennes två syskon fick stanna kvar.

Det har gått över ett år. Utan att någon sett till henne. Om någon har henne hemma måste det väl finnas vittnen. Bilden på den lilla flickan finns precis överallt. Om hon inte hålls instängd.

Vem kan göra något så fruktansvärt. Det värsta är att det händer hela tiden, var som helst. Föräldrarna McCann sa att det på ett eller annat sätt i storbrittanien försvinner 100000 barn varje år. Och tittar man i sverige så finns det en hel rad ouppklarade försvinnanden och övergrepp mot barn.

- Tolvårige Henrik i Helsingborg, 1997.
- Sexåriga Jasmina i Sävsjö, 1997.
- Åttaåriga Mariam i Hultafors utanför Borås, 1997.
- Tioårige Darawan i Göteborg, 2002.
- Mariam Adam, 8 år, försvann fredagen 27 juni 1997 från Hultafors.
- Jasmina Jasharaj, 6 år, försvann måndagen 28 juli 1997 från Sävsjö.
- Två Syriska flickor, 5 och 7 år, försvann måndagen 27 augusti 2001 från Invandrarverkets "barnförvar" i Norrköping.

I januari 2002 publicerar Aftonbladet en artikel som handlar om att 85 barn försvunnit från Svenska flyktingförläggningar under 2001. Man listar ett 30-tal exempel med datum, ålder, kön och ort.

Under länken nedan hittar ni information om olika försvinnanden och övergrepp mot barn, listan är oändlig.

http://www20.brinkster.com/barnsidan/links.asp

Såhär kan vi inte ha det. Föräldrar ska oroa sig för om barnen lär sig ordentligt i skolan, om dom kommer spela bra på nästa fotbollsmatch. Det är inte naturligt att man ska behöva oroa sig för om ens barn ska bli bortförda eller utsättas för övergrepp. Nu måste vi göra något, tillsammans får vi hitta en lösning. Har du några idéer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0