Buss i 8 timmar

Snart ska jag och Molly åka till gävle med mamma. Det kommer ta ca 8 timmar, och jag fasar för detta. Det kommer bli segt. Hoppas Molly inte blir för utråkad, det kan bli jobbigt.


Dop 24/5-08

Nu är våran lilla prinsessa döpt. Det var en helt underbar dag. Tack Sanna för att du fixade hår och naglar. Och tack till mamma och Ulla för att ni ställde upp och fixade allting. Och tack allihopa för dom fina presenterna.

En bild säger mer än tusen ord, så här får ni bilder från dopet.


image76
image77
image78image79image80image81image82image83image84image85image86image87image88image89image90image91image92image93image94image95image96image97image98image99image72image73image74image75

What Happens In Vegas

Jag och Jimmy kollade precis på What Happens In Vegas!



Det var en av de bästa filmer jag sett på väldigt länge. Den handlade om Jack och Joy (Ashton Kutcher och Cameron Diaz ), två personer som aldrig träffats. De är båda sårade, och de möts i Las Vegas där de festar hårdare än de nånsin tidigare gjort. De vaknar upp och upptäcker att de gift sig. När de talar ut inser de att de inte tål varandra och bestämmer sig för att skiljas direkt. Men då vinner de jackpotten på en enarmad bandit. De försöker båda komma ur äktenskapet och samtidigt få pengarna för sig själva.

Filmen är full av humor, sånhär underhållning har jag inte sett på länge. Filmen innehåller även kärlek, och den är ganska förutsägbar. Men den får iaf högsta betyg. Den måste ses!

Min älskade lilla familj

image71

Shoppingrunda med Nina

Idag har jag och Nina shoppat för full rulle. Hon hämtade upp mig och Molly vid 11, då blev det frukostfika på Malmborgs. Jättegott! Cappuchino, juice, macka och världens godaste kaka blev det. Sen gick vi och lämnade Molly hos Jimmys mamma, hon jobbar mitt i stan.

Runt runt i affärer, snabbt som attans för att hinna innan Molly blev hungrig igen. Har aldrig tittat igenom affärer så snabbt tidigare. Men till slut hittade vi en jättesöt rosa klänning på Vila, den fick det bli. Var sen och köpte ett par vita skor på A6, och en rosa kjol och vit kofta till Molly. Så vi kommer vara så fina imorgon.

När vi shoppat klart så var det dags att åka hem och städa för fullt, det såg ut som ett kaos här hemma. Nina och Nalle kom hit vid 6 för att vara barn- och hundvakt när jag och Jimmy åkte för att duka på sofiagården till imorgon. Vi har beställt mat från Pallas Atena, kommer bli så gott! Dopet ska vara i Slottskapellet, det är ett mysigt litet kapell mitt i stan.


Slottskapellet




Imorgon ska jag och mamma ska vara hos Sanna och fixa mitt hår och sminkning, och mammas naglar. Ska sola med innan det. så det blir till att gå upp tidigt. Vid 14.00 ska vi stå framme vid altaret!

Nu ska jag engagera mig i mitt samtal med Erik!

Ciao!

Parfymtips! Dolce&Gabbana

Jag var bara tvungen att ge er ett tips på en perfekt sommarparfym. Dolce&Gabbanas Light Blue. Det doftar underbart!

image70

VårYra

Idag har vi varit i Mullsjö och ätit hemmagjord pizza hos Jimmys föräldrar. Det skulle vart hur gott som helst om det inte var musslor på, usch! Men det gick ju plocka bort dom och skicka över till tallriken jämte (Jimmys) ! Molly testade sin dopklänning inför dopet på lördag, jättefin!

Nu sitter jag här, kan inte sova som vanligt. Mycket att tänka på. Lustigt hur livet kan bli. Har ni känt så ibland att när ni tänker på erat liv, så är det egentligen nån annans liv ni ser framför er? Vissa saker ska bara hända på film, dom är inte lika spännande i verkligheten.

Imorgon måste jag in till stan och hitta en klänning, som jag ska ha på dopet på lördag, och bröllopet vi ska på i sommar. Jag har köpt en jättefin, men brösten är för stora, annars sitter den perfekt. Surt att man ammar..

Har ett par som jag ska kika lite närmre på. Här är några underverk som jag däremot inte kommer kika på:

image69
1. Svart klänning från Miu Miu/Net-a-porter.com, 18 000 kr.
2. Guldfärgad klänning från La Petite/Net-a-porter.com, 12 900 kr.

3. Mönstrad klänning från Emilio Pucci/Net-a-porter.com, 14 000 kr.
4. Vit klänning med stor rosett från Zac Posen/Net-a-porter.com, 20 000 kr.
5. Chockrosa klänning från Burberry/Net-a-porter.com, 4 600 kr.

6. Svart tyllklänning från Hannah Marshall/My-wardrobe.com, 15 500 kr.

7. Mönstrad, ärmlösklänning från Christian Lacroix/Net-a-porter.com, 42 000 kr.

8. Knallgul klänning från 3.1 Phillip Lim/Net-a-porter.com, 7 900 kr.

9. Turkos ballongklänning från Orcar de la Renta/Net-a-porter.com, 29 000 kr.

10. Guldklänning från 3.1 Philip Lim/Mytheresa.com, 6 700 kr.

Ciao!


Försvunna Madeleine

Jag tittade på dokumentären om Madeleine på tv4 ikväll, det är helt sjukt. Stackars lilla flicka som bara är 3 år. Finns hon där ute någonstans eller ligger hon nergrävd. Hur kan ett barn försvinna helt utan vidare, utan att någon sett eller hört nånting. Man kan fråga sig hur man som förälder kan lämna sina barn ensamma på ett hotellrum i ett främmande land. Om Madeleine blev kidnappad ur lägenheten, hur kommer det sig då att hennes två syskon fick stanna kvar.

Det har gått över ett år. Utan att någon sett till henne. Om någon har henne hemma måste det väl finnas vittnen. Bilden på den lilla flickan finns precis överallt. Om hon inte hålls instängd.

Vem kan göra något så fruktansvärt. Det värsta är att det händer hela tiden, var som helst. Föräldrarna McCann sa att det på ett eller annat sätt i storbrittanien försvinner 100000 barn varje år. Och tittar man i sverige så finns det en hel rad ouppklarade försvinnanden och övergrepp mot barn.

- Tolvårige Henrik i Helsingborg, 1997.
- Sexåriga Jasmina i Sävsjö, 1997.
- Åttaåriga Mariam i Hultafors utanför Borås, 1997.
- Tioårige Darawan i Göteborg, 2002.
- Mariam Adam, 8 år, försvann fredagen 27 juni 1997 från Hultafors.
- Jasmina Jasharaj, 6 år, försvann måndagen 28 juli 1997 från Sävsjö.
- Två Syriska flickor, 5 och 7 år, försvann måndagen 27 augusti 2001 från Invandrarverkets "barnförvar" i Norrköping.

I januari 2002 publicerar Aftonbladet en artikel som handlar om att 85 barn försvunnit från Svenska flyktingförläggningar under 2001. Man listar ett 30-tal exempel med datum, ålder, kön och ort.

Under länken nedan hittar ni information om olika försvinnanden och övergrepp mot barn, listan är oändlig.

http://www20.brinkster.com/barnsidan/links.asp

Såhär kan vi inte ha det. Föräldrar ska oroa sig för om barnen lär sig ordentligt i skolan, om dom kommer spela bra på nästa fotbollsmatch. Det är inte naturligt att man ska behöva oroa sig för om ens barn ska bli bortförda eller utsättas för övergrepp. Nu måste vi göra något, tillsammans får vi hitta en lösning. Har du några idéer?

Fullt upp

I tisdags skulle vi springa Vår Ruset, men jag orkade bara 1 km, sen gick jag resten. Fick en tid på 37 minuter, känns tungt eftersom mitt rekord är på 18.93. Men då var jag vältränad, och orkade springa fort hela vägen, men man måste säga att det är rätt bra gjort att gå runt på den tiden iaf. Kan intala mig det i vilket fall. Min kära syster sprang på 19 minuter, och det var riktigt, riktigt bra jobbat tjejen!

I onsdags lämnade jag sambo och dotter i sängen och tog min kära lilla vovve ut på en morgon promenad i det fina vädret, vi gick en timme. Vi gick bland annat förbi stadsparken och tittade på alla söta små djurbebisar. Sjukt att det var så varmt fastän klockan bara var 7. På dagen lekte jag med Vicke, hon är brun som en pepparkaka fortfarande, fastän hon vart hemma sen början av maj. Fusk! Vi satt och tittade på oc och pratade om allt möjligt. Tack för en underbar dag gumman!

Igår hade jag så ont i huvudet. Ajajaj. Sjukt sliten och trött. En riktigt dålig dag. Pappa kom på besök, och vi drack en kopp kaffe och pratade om livet. Det var mysigt. Nina kom hem från Kreta, hoppas jag ser henne snart. Anna var på besök, det var trevligt. Var så längesen vi sågs! När Jimmy kom hem från jobbet kollade vi på en film- the game. En film från -97 med Michael Douglas som splade huvudrollen. En riktigt bra film!

Idag var Jimmy och besiktigade den gamla bilen, och den gick igenom. Så nu ska den städas och läggas ut på blocket. (Om någon vill köpa en Volkswagen Passat -93 så är det bara att säga till! Den går fint och har aldrig krånglat.) Sen har vi spenderat hela dagen på ullared, shit vad folk! Men det var kul, var längesen vi var där nu. Vi köpte en hel del städgrejer, hygienartiklar och sånt, och sen köpte vi även två tavlor och krukor och lampor. Riktiga fynd! Nöjd :)

Nu ska vi spela "Med vilda gester" som vi köpte på ullared, får se hur det är. Det verkar kul iaf!

Regning sommar?

Denna vecka har varit betydligt finare och varmare än vad hela förra sommaren var tillsammans. Undrar om årstiderna förändrats, så detta är den sommaren vi får. Det kanske regnar hela sommaren så som det gjorde förra året. Men jag njuter av den sol vi får, och hoppas på att sommaren blir lika fin som våren.

I fredags var jag och Molly hemma hos Sanna hela dagen, vi satt ute i solen och hade det gött. Sen åt vi med våra kära pojkar, och efter det fixade vi med massa snittar och spett till gårdagens fest.

Igår gick jag, Jimmy och Molly ner till friadalen och solade. Jättemysigt. Vi hade med oss kaffe och fika, och njöt av det fina vårvädret. Vid 4 åkte vi och hämtade Sanna och Daniel som förlovade sig denna dag, och tog kort på dom i rosariet och på stranden. Sen skjutsade vi dom till Sir Simons där dom skulle äta sin förlovningsmiddag, och åkte vidare ut till min moster i Gränna och firade hennes födelsedag. Det blev en snabbvisit, för vi skulle sen direkt till Sanna och Daniels förlovningsfest. Men det var alldeles för hög musik och mycket folk för Molly så vi sa bara hej och gick direkt, hem till mina föräldrars hus (dom var borta på tävling i skåne). Synd, för jag hade verkligen sett fram emot denna fest. Men det var iaf kul att se alla och säga hej. Fast kvällen blev väldigt lyckad ändå för Björn och Ida kom och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans med dom.

Grattis Sanna och Daniel till eran förlovning!!


Underbara vår

Idag har det varit en väldigt fin dag.

Imorse var jag med Molly på BVC vid halv 10. Hon mättes och vägdes som hon brukar, sen var det läkarbesök. Hon vägde 5500g och var 59,5 cm lång. Stora tjejen! Allt såg fint ut och läkaren sa att hon var ovanligt alert för sin ålder. Kul att höra.

Sen gick vi en promenad genom stan i det fina vädret. Det luktar så gott när det är vår och alla blommor slår ut. Synd att man nyser stup i kvarten bara. Men det är det nästan värt bara man får sin lilla dos av våren. Man blir så pigg och glad. Snart är det sommar!

Vid lunch gick vi till Ninas jobb, hon bjöd på en jättegod sallad med varmrökt lax och bulgur. Sen hjälpte hon mig med bokföringen och vi skickade in papper om skattedeklaration till skatteverket. Lät väldigt kul va...

När Jimmy slutade jobbet tog vi en sväng ut till JB och letade sommardäck till gamla bilen, så vi snart kan sälja högen. Vi hämtade upp Nina frn jobbet och följde med ut till Mullsjö för att äta med henne och Nalle.

Vi drog oss hemåt stan igen runt halv 8, och tittade in på kanotklubben en stund för lite (och då menar jag verkligen lite) styrketräning. Vi hann knappt med nånting eftersom vi var tvungna att skynda hem till vårat favoritprogram House.

Nu har vi ätit lite och jag ska hoppa in i duschen. Sen hoppas jag på lite kärlek.... Och sömn! För imorgon ska jag och Nina-Fina ta en sväng runt Munksjön på morgonen. Sen ska vi äntligen få träffa Vicke som kommit hem från sin 3 månader långa trip i Australien. Undrar om hon är lika vit som jag...

Paddling blir det imorgon vid 4 med mina tjejer, ska bli riktigt kul!

Sov gott!

bilder från helena

Igår kväll blev min Helena moster till lilla Isabelle. GRATTIS!



Här är lite bilder på Molly som helena tagit när vi var där på fika en kväll.


image58

image59

image60

Rocksjöregattan

I helgen har det varit tävling på rocksjön, det var riktigt kul. Det har varit jättefint väder hela helgen och alla kanotvänner var här och kämpade på banan.
 
Patrik och Martina körde riktigt bra. Martina kom 5a på 5000 och 4a på 500, riktigt, riktigt bra! Patrik kom 3a på både 500m och 5000m, kanonbra kört!

På lördagskvällen slänge vi ut mamma och pappa ur huset och hade grillkväll med några, det var mysigt och väldigt gott. Fast vi var alla sega efter tävling och sol.

Nu ska jag kolla igenom bokföringen en än gång, så allt stämmer. Bokslut ska göras och konton ska kontrolleras.

Sen blir det att sova, man blir riktigt trött när man suttit i solen hela dagen. Jag har bränt mig i ansiktet och armarna, är röd som en kräfta :)

Utelåst !

Igår var det en fullspäckad dag. Mamma, Ulla och Erik kom hit på förmiddag/lunch och fikade. Jag fixade mammas naglar. Sen skulle vi gå ut och gå runt munksjön allihopa. Jag klädde på Molly ochvi gick ner för trappan, och halvvägs ner kom jag på att jag glömt liggdelen till barnvagnen. Mamma fick springa upp för att hämta den, men hon kom inte in.. Jag hade tagit Jimmys nyckelknippa med mig ut (jag bad honom lämna den hemma när han åkte till sthlm för att jag behövde bilen) och han hade tagit ut nyckeln till lägenheten. Och våran dörr låser sig automatiskt. Ajajaj. Utelåst!

Mina nycklar ligger givetvis kvar inne i lägenheten. Där står vi med bebis och hund, utan vare sig blöjor eller liggdel till vagnen... Som tur var så fick jag låna en filt av mina snälla grannar Mariell och Rickard. (Och sen våldgästade jag dom en stund). Vi gick runt sjön och jag passade på att ringa fastighetsskötaren- fast dom hade ingen nyckel just till min lägenhet (eller så var de bara lata). Och ingen låssmed hade jour eftersom det var röd dag.

Jag ringde Jimmy. Som tur var hade hans kompisar varit uppe i sthlm över valborg och skulle åka hem igårkväll. Så jag fick låna en bilbarnstol på BB och kom in i lägenheten senare på kvällen.

Jag och Nina tog en tur ut till Axamo (Erik, Max och Barsk sov hos Niklas där i hans stuga.) Dom grillade, vilket vi med skulle gjort om vi inte fått krångla oss upp till BB och låna barnstolen. Vi åt på max innan vi åkte ut. Sofia och Anders var där ute med, vi spelade och pratade, det var riktigt trevligt.

Senare på kvällen tog och och Nina en tur med bilen runt på småvägarna i skogen, det var riktigt mysigt. Vi hade med oss en god kaka som Ulla bakat tidigare igår.


Idag är det fredag och det regnar. Vissa skulle säga att det är tråkigt, men tyvärr måste jag säga att det är himla skönt. Min näsa och hals får äntligen lite välförtjänst vila från allt pollen. Snart ska jag ut till Jimmys föräldrar i Mullsjö och fixa till bokföringen till Handikappidrotten.

Ha en bra dag!

RSS 2.0