Snart dags för dagis

Träffen i Taberg igår gick lika bra som förväntat, alla var goa och verkade väldigt okomlicerade. På eftermiddagen bjöd vi hem Nina, Nalle och Theo på middag- det blev kycklingwraps ala Lo! Och en fin sallad med fetaost, färska champinjoner och hemodlad basilika mm. Blev riktigt lyckat!

Senare på kvällen kom Annika hit, vi tittade lite på film- Step Brothers. Den var ganska rolig men väldigt oseriös. Nu ligger jag och Molly på mage på sängen med varsin dator och skriver. Eller ja, Molly har en gammal dator som inte fungerar, och härmar mig. Det är det roligaste hon vet just nu, att härma allt vi gör. Det, och att klättra.

Idag är det bara en vecka tills Molly ska skolas in på dagis, jag undrar om alla föräldrar är så här nervösa inför det. Jag tycker just nu att det känns jättehemskt att hon ska vara iväg på dagarna, att man lämnar över ansvaret av sin lilla prinsessa till någon annan. Men jag vet att det kommer gå hur bra som helst!

Nu sitter Molly på min rygg och drar i mitt hår- kanske betyder att jag ska leka med henne en stund nu. Ut i regnet och plaska det är roligt det!


Molly redo för regnet


Söndagmorgon

Att tvätta en södagsmorgon känns inte allt för kul. Fast det är aldrig roligt i och för sig. Det värsta är ju springet upp och ner för alla trappor, inte konstigt att vi brukar hoppa över tider ibland. Annars har det vart en mysig morgon, vi har ätit frukost och lekt med Molly. Nu ska vi göra oss i ordning och åka till Taberg. Vi ska möta Staffan och Yvonne snart, idag ska jag få träffa min faster och mina kusiner för första gången.

Ha en bra dag!

...

Inside my heart is breaking.

My makeup may be flaking.

But my smile.

Still stays on.

Vilken härlig dag lalalala lalalala lalala

Halv tio hämtade jag upp Lo idag, och Vede tio i. Vi åkte till Mullsjö för att hämta upp Nicki- sen bar det av till lager 157. Regnet öste ner, men humöret var på topp. Lo fixade med frallor och kaffe, så vi klarade oss fint trots vädret. Tyvärr hade lager lika stort utbud som vanligt- zero. Men hittade i alla fall ett par svarta chinos, ett linne och en skjorta. Till Molly blev det ett regnställ (som hon för övrigt kan simma i - det var en aning för stort), och en skjorta.

När jag kom hem fick jag en bamsekram av Molly. Hon sprang runt och pratade på sitt Molly-språk, pekade mot stereon och försökte dra mig dit. Jag förstod ingenting. Efter en stunds tappra försök av Molly att försöka få oss att förstå såg jag kritorna. Dom stod på stereon. Vi satte oss på golvet och ritade en jättefin teckning. (Konstigt nog tyckte Molly det var minst lika roligt att måla på golvet som på pappret).

Senare på eftermiddagen åkte jag och Molly hem till Lo. Han och Vede gav henne två paket, inslagna i julpapper- dom är för goa! Dom hade köpt kläder till henne på lager. Hon fick ett par vita svea-byxor av Lo, och en bondelid-tröja av Vede. Jättefint! Man märker verkigen på dom att Molly är deras ögonsten.

Nu ska jag ta och försöka sova lite, imorgon åker jag och Nicki till Nina i Växjö!

Lite bilder

Uppdatering kräver bilder, här kommer några.



Bajs överallt

Varför blir barn helt galna när man ska byta blöja? Eller är det kanske bara Molly som blir det. Man måste nästan vara två för att hålla henne tillräckligt stilla för att kunna byta. Hon sprattlar och försöker vända på sig. Och om man håller fast henne spänner hon upp hela kroppen till en brygga. Jag försökte mig på att byta själv innan, och resultatet blev: Bajs över hela mig. Vilken unge!

Helvild kanske man kan kalla henne, vi får numera stänga alla dörrar vi kan, och vi har satt upp en provisorisk grind till köket. För lilla söta Molly klättrar, och klättrar och klättrar. Härrom dagen när jag kom ut i köket satt hon på köksbordet och var i full gång att äta banan- med skal! Hon drar stolar till fönster och skåp och klättrar upp och drar ner allt i sin väg. Vilket monster hon blivit! Men man kan ju bara skratta åt henne, hon är så söt.

Förra veckan var vi på Öland med husvagnen, nu längtar vi tillbaka. Åsa och Britt körde ner husvagnen åt oss, vi har ingen dragkrok på bilen, och ingen av oss har kört med släp innan. Det var jättefint väder, och massor att titta på och göra. Vi såg en del kändisar med, Carl-Philip, Madeleine, Mark Levengood och Peter Svartling. Nina, Nalle och Theo kom ner och hälsade på också, det var mysigt.  

Nu  planerar vi att åka en sväng till, med Jenny och hennes familj. Vi får se, jag väntar besök nu snart, men vet inte riktigt när det blir än.

RSS 2.0