Mys på landet - och strömavbrott

Jag och Molly har varit ute hos Åsa i helgen. Det var mysigt och lugnt. Hur bra som helst. Vi försökte träna lite på fredagen, men Molly ville leka så det blev ett rekordkort pass, sen massa bus. Vi åt kålpudding med potatis, det var längesen. Kollade på "Vem vet mest?", "postkodmiljonären" och sen "på spåret". Molly somnade så sött på Åsas rum, så vi hade en lugn och skön kväll framför tvn. Semla och kaffe blev det också, vilket var helgens höjdpunkt.Kvällen avslutades med en film- "Livvakterna". Den har jag sett flera gånger, och den är lika bra varje gång.

När vi vaknade var det strömavbrott. Riktigt mysigt faktiskt, Åsa tändebrasan och massa ljus överallt! Sen satt vi framför brasan med mackor och kaffe, pratade medan Molly lekte med sina leksaker på golvet. Jag har aldrig varit med om ett strömavbrott innan, så för mig kändes det bara mysigt! När Molly somnat efter lunchen så gick jag och Åsa ut på en promenad medan Britt satt barnvakt. Det blev lite längre än vi tänkt, så när vi kom tillbaka fick vi skynda oss, vi skulle till mormor och morfar på fika nämligen.

Igår kväll var jag hemma själv, åt lite gott och hyrde en film. Det var riktigt skönt att vara hemma själv. Jag fick äta vad jag ville, kolla på vilken film jag ville, gå och lägga mig när jag ville... Ibland behöver man faktiskt få vara ensam! Jimmy kommer snart hem från Västerås, där han varit med Linus och Dick och hälsat på Sagen som precis flyttat dit. Vid två ska jag hämta honom på stationen, och nu börjar man känna hur tomt det är hemma utan honom. Ska bli kul att laga lite mat och prata massa med honom ikväll.

Nu ska jag faktiskt kolla på One tree Hill, har inte sett det innan så jag ska börja på säsong 1. Får se om den är så beroendeframkallande som Martina påstår. Molly har somnat så jag hinner nog med ett avsnitt nu innan hon vaknar.


Ha en bra söndag!


Ingen bebis idag

Attans halt var det imorse när jag körde ut Jimmy och Molly till Habo. Kom 10 minuter för sent till jobbet pga av det. Åkte hemifrån innan 6 imorse, ändå kom jag inte till jobbet förrän strax innan halv 8, rent kaos på vägarna. Hellre lite sent än att inte komma alls, som Åsa sa. Det viktigaste är ju att man håller sig på vägen i sådana lägen.

Det blev ingen liten bebbe för Jenny och Morgan idag, läkarna ansåg att dom kunde vänta med igångsättningen till 28 januari istället. Dom ska alltid hålla på att vänta så länge det bara går, jag hoppas verkligen att det går bra för dom när den dagen kommer.

Jag är väldigt glad nu, för jag får jobba kvar på Kyrkbacken till nästa jul! Kan omöjligt ha ett roligare och mer varierande jobb än detta, jag skulle nog vilja jobba där så länge jag bara kan, och får. Skönt att veta att man har jobb nu! Jimmy tycker jag är knäpp när jag längtar till jobbet på helgen, men så är det!

Nu sover Molly och Jimmy ska spela x-box. Så här sitter jag och letar ny lägenhet, men det finns inte mycket att hänga i granen. Ni får ha en bra dag allesammans!

Felix och mamma Jenny. Snart är han storebror!
 

Bingolotto och tacosallad

Helgen har varit lugn och bra. I fredags efter jobbet tränade jag och Åsa. Hon stakade på rullskidor och jag sprang. Fy, det var jobbigt. Sen åkte jag, Jimmy och Molly till hans föräldrar i Mullsjö och åt mat, kollade på Let´s Dance och På Spåret. Vi sov där, och fick en liknande "hotellfrukost" på morgonen. Inte varje dag man äter så mycket när man vaknar.

Molly var vaken nästan precis hela natten i fredags. Hon ville bara leka. Gjorde allt som stod i hennes makt för att försöka hålla oss vakna genom att dra i håret, slå i ansiktet och hoppa på oss i sängen. Vilket busfrö!

I går var jag hos mamma en sväng, fikade och spelade kort med Martina, Patrik och Shill. Jag vann faktiskt två gånger på neger och president.

Nu sitter vi i soffan, och kollar på National Treasure. Jag ska sova nu snart, blir till att gå upp tidigt imorgon. 05.15 ringer klockan, och då blir det full fart att göra sig ordning, klä på Molly och skjutsa henne och Jimmy till Habo innan jag börjar jobba kvart över sju. Jenny och Morgan ska nämligen vara på förlossningen imorgon, så Jimmy och Nina ska passa Felix. Om allt går som planerat så kanske lille Felix blir storebror imorgon!

Nu är det dags att sova!

Vad roligt vi hade

Kommer ni ihåg detta?
Nina, jag och Therese



Therese, Angelica, jag, Rebecca, Anna och Sofie


Jag och lillasyster Martina

En liten tabbe i biltvätten

Min måndag har varit väldigt lång. Vaknade innan klockan ringde, kvart över fem imorse, och var jättepigg. Så det var bara att gå upp och äta frukost i lugn och ro innan jobbet. Hur skönt som helst. Det var lika roligt på jobbet som det brukar, så dagen gick ganska snabbt. När jag kom hem från jobbet hade Jimmy gjort lax med pasta och sås. Jättegott!

På kvällen åkte jag hem till mamma, för Marie och hennes barn var där. Så längesen jag träffade dom nu. I somras var det, när vi åkte upp och hälsade på dom i Gävle. Vi åt varma mackor och semlor, det var inte fy skam!

Jag skulle tvätta bilen när jag åkte hem, och det gick väl inte lika bra som jag räknat med. Jag körde fram för långt, så den satte inte igång. Jag backade, men ingenting hände. Jag började bli lite smått nervös, för jag tycker inte om trånga utrymmen. Lite cellskräck. Helt plötsligt blev det kolsvart där inne, och jag gasade (en aning för hårt kanske) och körde ut så snabbt jag kunde. Pulsen var inte nere på viloläge direkt. Jag sprang in till killen i kassan på statoil och sa att tvätten inte fungerade. Så tvingade jag honom att följa med mig ut och stå där tills jag var klar. Stackarn fick alltså låsa in till butiken, och stå utanför tvätten tills jag kom ut igen. Dagens eloge går till honom. Hädanefter är det inte jag som sköter tvättningen av våran bil, det kan jag ju säga.

Nu ska jag lägga mig och läsa min Liza Marklund - Nobels Testamente, sen är det snart dags att sova. Jag ska upp lika tidigt imorgon. Hoppas eran måndag varit bra!


Grattis Jimmy!

Idag fyllde Jimmy år, och vi har haft lite kalas här hemma. Hans föräldrar, lillebror Theo, syster Jenny med familj, min mormor och morfar, mamma, patrik och Martina var här. Vi hade lite "barnkalas-tema" med korv och bröd och tårta. Det var jättemysigt. Felix och Molly lekte- vilket innebar att väda upp och ner på Mollys rum. Vilket kaos.

Nu ska jag gå och lägga mig, hoppas ni haft en bra lördag!

Molly kan gå!

Min onsdag och torsdag har sett ganska lika ut. Jag har jobbat på dagen och tränat direkt efter. Just träningen har dock inte varit den samma. Igår åkte jag ut tillsammans med Åsa och Martina till Bunn, och tränade på sjön med skridskorna. Det blev en timmes intensiv åkning, och det var riktigt jobbigt. Idag var jag ute och sprang med Åsa från huskvarna kanotklubb, eller hon åkte rullskidor, ungefär 50 minuter. Efter träningen blev det bastu. Riktigt skönt, men ajaj mina ben. Jag kommer ha ordentlig träningsvärk imorgon kan jag lova.

När jag kom hem lekte jag med Molly. Hör och häpna, hon går! Helt otroligt! Igår hade hon bara släppt taget och börjat gå när Jimmy var ute hos sina föräldrar i Mullsjö. Självklart så missade man det eftersom man var på jobbet. Men idag så har jag allt sett henne, och det var det sötaste. Vi fortsatte lekstunden i badkaret, lilltösen måste ju bli ren och fin. Vi badade och sjöng. Sen var det pyamas och välling, och nu sover hon. En liten mys-stund fick jag ikväll i alla fall.

Nu är jag så himla trött, så jag ska lägga mig och börja på en ny bok, sen ska jag sova. Längtar tills imorgon när det är jobb igen, det är så himla roligt!

Ha en bra kväll!


En hel del att uppdatera

Helgen har varit lugn. men fullplanerad. I lördags var vi i Mullsjö och åt fin mat med Linus och Nicki. Det var trevligt, vi träffas alldeles för sällan tycker jag. När vi kom hem skjutsade jag Jimmy till Bergan, och sen åkte jag bort till mamma. Vi hälsde på Ulla, sen åkte vi tillbaka till mammas lägenhet och spelade spel och åt lite gott.

I söndags åkte vi upp till kättilstorp och gick tipsprommenad. Vädret var kanon, solen lyste men det var -11 grader.. När vi gått färdigt, efter ca 50 min, så gick vi in i värmen och åt våfflor och drack kaffe! Mums! Vi hade inte fått nog utav kyla och frisk luft när vi fikat klart, utan vi bestämde oss för att åka ut till Åsa och åka lite skridskor på bunn samma eftermiddag. Så det gjorde vi, och Britt fixade glögg på stormkök. Mysfaktor. Sen åkte vi hem till Åsa och fick värsting-fika. Kanondag!

På kvällen i söndags åkte jag och Annika och fikade på George. Vi åt lite där, sen gick vi över till olearys, där vi satt och snackade skit och spanade på folk. Det var mysigt!

Igår åkte vi ut till Mullsjö för att åka skridskor på Mullsjön. Molly fick leka hemma hos farmor och farfar medan jag och Jimmy slogs om pucken nere på sjön. När vi kom upp till Nina och Nalle igen fick vi kanongod kasslergratäng och kaffe. Vi drog oss hemåt på eftermiddagen, och då skjutsade jag Jimmy till Bishop`s Arms där han skulle träffa sina gamla jobbarkompisar från Kabe. Själv åkte jag hem till mamma, och åt macka och pratade. På hemvägen kidnappade jag Lo en stund, behövde några kloka ord.

Nu ska jag verkligen ta mig en kopp svart, och sitta och njuta av lugnet när Molly river ner grejer och slänger runt sina leksaker överallt. Är det inte underbart?

Mormor och Molly (Eriksson i bakgrunden)


Ha en bra dag, och njut av sista lediga dagen!


Året som gått

Om jag skulle skriva vad som hänt under året hade ni aldrig kommit härifrån. Därför kommer här en liten sammanfattning av året som gått:

  • Jimmy 21 år den 10 januari
  • Jag och Tessan var på HVs hemmamatch
  • Jag var fet som en flodhäst
     
  • Jag läste mina sista ekonomi-kurser på lernia
  • Vi tjejer var på inflyttningsfest hos Tofte
  • Jag och Jimmy såg I am legend på bio (har inte gått på bio sen dess)
  • Charlotte och Berra var på blinddate (som jag och Nina planerat-in i minsta detalj!)
  • Milton föddes den 7 februari (idag är han och Molly bästisar)
  • Den 13 februari skulle Molly kommit, men hon var seg ut
  • 24 februari kom våran lilla prinsessa till världen ♥ (Linus fyllde 21 år samma dag)

      
  • 25 februari tog Jenny körkort
  • Patrik 17 år den 12 mars
  • Fathima 20 år den 12 mars
  • Felix 1 år den 13 mars
  • Jag 21 år den 22 mars
  • Pappa 44 år den 27 april, kalas på bowling arena
  • Golf med handikappidrotten
  • Besiktning av den gamla bilen
  • Köp av ny bil
  • Hv71 tog SM-guld
  • Jag och Nina tog en roadtrip till Marstrand (tur var väl det)
  • Nina och Erik blev tillsammans
  • Åsa 46 år den 10 maj
  • Nina 21 år den 8 maj
  • Första kanottävlingen på Rocksjön
  • Mollys dop den 24 maj
  • Midsommar firades på Tjörn med Nina & Erik, Niklas & Helena, Tessan, Emil och Patrik
  • Kanot-SM i Lilla Edet
  • Vi var tvungna att lämna bort våran älskade hund Bossen
  • Semester i Danmark
  • Nina 48 år den 31 juli
  • Mamma 42 år den 11 augusti
  • Mamma och pappa skilde sig
  • Jag och Jimmy hade 2-årig förlovning 1 oktober
  • Martina 16 år den 11 oktober
  • Theo föddes den 13 november
  • Nalle 57 år den 20 november
  • Morgan 27 år den 5 november
  • Vi hade halloween-fest här hemma
  • Jag och Annika var på J-södras hemmamatch
  • Modevisning på Mias nya klädbutik
  • Julbord på Kyrkbacken
  • Luciatåg på KFUM
  • Glögg-mys hemma hos Charlotte
  • Jag träffade min biologiska pappa, Staffan, för första gången
  • Jag tog körkort 22 december
  • Jenny 25 år den 22 december
  • Vi var hos Åsa och åt lutfisk och firade lite jul den 21 december
  • Firade jul hos pappa den 23 december
  • Julafton firades först hos mamma och sen hos Nina och Nalle
  • Firade nyår hos Jenny, Morgan och Felix

Här kommer lite grejer att se fram emot 2009:

  • Jobba på kyrkbacken
  • Nina kommer hem från Thailand
  • Jenny och Morgan ska ha barn i januari
  • Åsas julklapp som hon fick av mamma (nu är du nyfiken va!)
  • Mollys ettårsdag
  • Staffan och hans fru kommer hit och hälsar på
  • Metallica-konsert i globen, och en hotellnatt (som jag gav Jimmy i julklapp)
  • Bob Dylan-konsert i Jönköping med Martina (som vi fick i present av pappa)
  • Polera Britts bil (det kommer faktiskt bli riktigt roligt!)
  • Sommar och värme
  • Kålmården
  • Semester med familjen
  • Födelsedagar
  • Kanottävlingar
  • Träning

Nyårsafton

Vi var hos Jenny, Morgan och Felix på nyår. Nina, Nalle, Theo, Madde, Fredrik och Calina var där också. Det blev en riktigt lyckad kväll med massa att äta. När vi kom fick vi små aptitretare, ädelost, korv, vindruvor, snacks, salta pinnar och choklad. Och givetvis champagne.Sen blev det en trerätters middag. Till förrätt fick vi räktoast, huvudrätten var helstekt kalkon med potatisgratäng och brunsås, panacotta till dessert. Mmm!

Kalkonen på bilden var inte den vi fick i onsdags.

Vi spelade spel och guitar hero, pratade och drack lite vin och öl. Men det blev inga stora mängder- för någon av oss. För mig blev det ett halvt glas champagne vid tolvslaget, och en halv öl till maten. Vid tolvslaget gick vi ut i trädgården och smällde våra fyrverkerier och raketer. Molly sov sig igenom alla knallar, helt otroligt!

Jag tog tyvärr inga bilder med våran kamera, men när jag får de andras kort så ska jag lägga upp dom här.


Idag har jag jobbat hela dagen, och när jag kom hem lagade vi spagetti och köttfärssås. Sen diskade jag och städade lite grann. Jimmy håller på att lägga lilltösen, och jag ska kolla om det går någon bra film ikväll.

Jag är ganska trött, har inte sovit så bra de sista nätterna. Somnat sent och gått upp tidigt den senaste veckan. Det har varit en ganska händelserik vecka. Både på gott och ont.

Ni får ha en bra kväll!

RSS 2.0