På äventyr i Sicklamålen

Nu är vi ute på landet och har det mysigt. Igår åt vi fläskfilé med klyftpotatis och kantarellstyvning, det var underbart gott! Sen kollade vi på benjamin buttons otroliga liv (så tror jag att den heter i alla fall. Åsa och Britt höll på att somna men dom tyckte den var bra. Idag har vi varit på gårdsfest på Kulturhuset i Gränna, det fanns massa fina hantverk och goda hembakade kakor. Molly fick en liten "snurra" som föreställde en clown.

Nu sitter vi på altanen och ska precis äta isterband med stuvade potatis, jag har varit sugen på det ett tag nu. Ska bli så gott! Molly älskar att vara här ute och titta på djuren och leka med kaninerna och hundarna. Nej nu ropar dom på mig, bäst att gå och äta.

Ha en bra dag.

Diss å dajs, mamma!

Tidigare idag när jag skulle tvätta av Molly efter maten, började hon ivrigt skratta och säga: diss å dajs, mamma! Diss, diss, dajs, dajs! Så drog hon fram pottan och försökte få av blöjan. Hon brukar få sitta på pottan ibland när hon vill, så att hon "vänjer" sig vid den. Jag hjälpte henne med blöjan och satte henne på pottan, och emellan skratten fick hon fram ett diss eller dajs. När jag tog bort henne från pottan så såg jag att hon både kissat och bajsat! Duktiga lilla flicka :)

Bilder från sommaren!

Febriga Molly på midsommarafton!Jag och Nina vid husvagnen på Öland.Jimmy och Molly myser.Jimmy vid Peter Svartlings båt.Vad gör jag?Titt-ut!Molly klppar getterna på Ölands djurpark!Nina och Theo i gethagen!Min älskling!Liten rallyförare :)Lillan älskade att åka!

Kan det aldrig bara vara bra

Ibland undrar jag varför det aldrig kan vara lugnt, varför det alltid ska vara något. Jag känner att jag har ansvar för att allt ska vara och bli bra. Nu är mamma sjuk igen, och jag vet inte hur jag ska få det att bli bra. Jag vill så gärna hjälpa till, men hur. Det är inte lätt att få det att gå ihop. Att hålla det i ordning hemma, att vara bra på jobbet, att vara tillräcklig. Jag gör så gott jag kan och hoppas på att det räcker.

Helgen har varit lite annorlunda kan man väl säga, men förrutom det jobbiga som hänt så har vi varit barnvakter åt lilla Theo och det gick hur bra som helst. Han var så snäll och glad hela tiden. Men visst kände man att det är skillnad på att ha hand om ett barn än om att ha hand om två.

Både jag och Jimmy är ännu mer säkra på att det inte blir något syskon till Molly än på ett tag. Man hade inte hunnit ge henne den uppmärksamhet och tid hon kräver nu när hon är så liten. Och jag tror barn mår bäst av att man ger dom all kärlek och omsorg man kan när dom fortfarande är så små. Men det är bra att man kan låna lilla Theo ibland, så Molly kan leka med honom. Hon älskar honom det märks.

Och nu när Jimmy ska börja läsa så tycker jag att han ska få koncentrera sig på det, och ingen av oss är så jättesugna på att gå hemma igen nu. Allt funkar så bra nu.

Nej nu ska jag sova för jag öppnar på jobbet imorgon, jag ska ha mi första inskolning tillsammans med Susanne. Ska bli roligt! Godnatt!

Svar till anonym: Jag jobbar på en kristen förskola.

Upp och ner i trappor

Veckorna jag jobbat efter semestern har gått väldigt snabbt. Fast det gör det alltid när man jobbar. Jag har världens bästa jobb! På helgerna längtar jag till det blir måndag. Fast jag gillar att vara hemma och umgås med familjen och vännerna också. Jobbet är mycket av en "hemma-miljö" med underbara kollegor och allsidiga arbetsuppgifter. Kan det bli mycket bättre!?

Efter jobbet idag så hämtade jag lillan på dagis, men hon ville inte hänga med mig. Hon sprang runt så fort hon kunde mellan rummen och låtsades se väldigt upptagen ut- allt för att slippa åka med. Sen när jag efter många och långa övertalningar fått på henne skorna och var på väg upp till bilen- då sprang hon iväg och skrek "gunga, gunga, gunga" så högt hon kunde. Totalvägrade att sätta sig i bilstolen- hon spännde ut hela kroppen på tvären på något vis så jag fick kämpa en stund.

Vi åkte och handlade present till mamma, för hon skulle ha kalas idag. Sen hem och äta, och byta om. Molly fick ha på sig en söt rosa klänning som Jenny haft när hon var liten. Jag tänkte vara lite hurtug och cykla bort till mamma, och väl nere i källaren för att hämta upp cykeln insåg jag att jag glömt cykelnyckeln uppe i lägenheten. Så det var bara att koppla ur Molly, springa med henne uppför alla trappor, sen ner igen och börja om. PHU!

Vi fick massa goda tunnbrödsrullar och en hel kak-buffé ala eriksson, och kaffe också såklart! Det var riktigt mysigt, synd bara att inte Jimmy kunde vara med. Han har så fullt upp med insparken nu så jag har knappt sett honom på hela veckan.

Nej nu ska jag sova, är helt slut efter dagens bravader. Imorgon ringer klockan vid 5. Godnatt!


Härlig resa

Denna veckan har vi varit iväg och campat i Örebro och Stockholm. I tisdags åkte vi upp till en liten söt camping utanför Örebro, där vi hyrde en stuga. Jenny, Morgan, Felix och Oliver var också där, dom bodde i sin nya husvagn. Vi hade jättemysigt! Jag var inne hos Louise en kväll och grillade med hennes familj. Var riktigt roligt att träffa dom igen, det var så längesen. Molly fick spela trummor och sitta på den största motorcykeln jag nånsin sett- en boss hoss tror jag det var. Lägger in bilder en annan dag. 

Kvällarna spenderades i Jenny och Morgans förtält där vi satt och spelade geni och åt godis och chips. Kan det bli bättre?! På onsdagen åkte vi in till stan där det var slottsfestival, en massa restaurang-tält och tivoli runt hela stan. Vi gick till stadsparken där det fanns en gigantisk lekplats och en pool för de minsta. På torsdagen innan vi åkte vidare mot stockholm shoppade vi på ett stort köpcentrum som låg mitt i ingenstans. Kändes det som i alla fall.

I stockholm hälsade vi på min pappa Staffan och Yvonne, på deras sommarställe utanför Södertälje. Riktigt mysig plats mitt i en skogsdunge med husvagn och bastu, små söta ställen med bord och solstolar och massa blommor. Helt fantastiskt! Vi blev bjudna på 3-rätters, det godaste vi ätit. Sen satt vi och pratade och pratade hela natten tills det helt plötsligt var ljust ute igen. 

Vi åkte hem i fredags, direkt ut till Mullsjö för Nina fyllde år. Där fick vi god mat och tårta och kaffe. Sen sov vi där för vi var ganska trötta efter bilresan från storstaden. Innan vi åkte hem idag var vi och fikade hos Jimmys mormor och morfar. Vi satt ute i solen och hade det hur gött som helst. Sen åkte jag hem och packade upp, och Jimmy drog vidare till Mariestad med sina vänner.

Jag satt hela kvällen ensam och hade jättetråkigt, så kom Lo och Vede och gjorde mig sällskap. Ännu en gång har dom räddat en tråkig kväll. Vi har minsann alltid roligt tillsammans! Nu ska jag sova, eller försöka. Jag är inte det minsta trött!

Som sagt så kommer det bilder från sommaren en annan dag!

 


RSS 2.0