"Den jävla idioten"

Barncancerfonden

Enbart X-box är vad som stod på spel. Den 31 oktober var sista dagen i tävlingen som Barncancerfonden ordnat. Den insamling som samlar in mest pengar får en X-box. "Den jävla idioten" har samlat in mest pengar. Över 90.000 kr på 1,5 månader har skänkts av 1.200 personer. Detta är gjort av okända människor till förmån för en person vi aldrig fick möta. Madde. Hennes kamp är över, men hennes anda lever.

Tack vare henne, hennes mamma och pojkvän och alla er som redan givit en summa fick vi en X-box av Barncancerfonden. Denna ger Enbart (som startade insamlingen) med glädje till Maddes mamma Anne för att hon skall kunna ge den till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, JK avdelning 70. Det är inget som botar, men det ger förhoppningsvis en liten stunds glädje för de tjejer och killar som var dag kämpar mot "Den jävla idioten".


Tack alla ni som har givit och bidragit till insamlingen "Den jävla idioten".


Inlägget är pingat på Intressant.

Alla ni som har givit stöd utmanas härmed att lägga upp inlägget på er blogg.


Varning för värsta viruset någonsin

STORT MAIL-VIRUS PÅ GÅNG!      (in english below)

Läs & vidarebefordra!!

Förmedla till alla dina kompisar snarast.
Var uppmärksam under de närmaste dagarna. Öppna inte några budskap med en bilaga med titeln 'Vykort från HALLMARK' oberoende vem som har skickat det till dig. Det är ett virus som öppnar en vykorts-bild, som "bränner" hela C-hårddisken i din dator. Datorn fryser och måste bootas om. När Ctrl+Alt+Del eller Esc trycks in så förstörs hela sektor 0 på hårddisken vilket innebär att hårddisken är förstörd.

Detta virus kommer att tas emot av någon som har din e-postadress i sin kontaktlista. Det är anledningen till att du måste meddela alla dina kontakter.

Det är bättre att få detta budskap 25 gånger, än att ta emot viruset och öppna det.

Om du får ett mail kallat POSTCARD, trots att det skickas till dig från en vän; öppna det inte! Stäng av datorn omedelbart.

Detta är det värsta virus som aviserats av  CNN. Det har varit indelade efter Microsoft som den mest destruktiva viruset någonsin.

Detta virus upptäcktes av McAfee nyligen, och det finns ingen reparation ännu för denna typ av virus. Detta virus förstör hårddisken, där vital information hålls.

Meddela alla dina vänner.
KOM IHÅG: Om du skickar till dem, kommer du att gynna alla!

Yours Sincerely,
Patrik McGough

________________________________

Patrik McGough
Production engineer
LEAX Components AB
Svetsarevägen 2, SE-771 42 LUDVIKA
SWEDEN
Phone:   +46-221-346 00
Mobile: +46-730-30 90 66
Fax:       +46-240-61 10 11
E-mail: [email protected]
Web: http://www.leax.se

=========ENGLISH=======ENGLISH==============ENGLISH========


WORST EVER VIRUS (CNN announced)
PLEASE SEND THIS TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST !!
A new virus has just been discovered that has been classified by Microsoft as the most destructive ever! This virus was discovered yesterday afternoon by McAfee and no vaccine has yet been developed. This virus simply destroys Sector Zero from the hard disk, where information for its functioning are stored.
This virus acts in the following manner:

It sends itself automatically to all contacts on your list with the title 'A Virtual Card for You.' As soon as the supposed virtual card is opened, the computer freezes so that the user has to reboot. When the ctrl+alt+del keys or the reset button are pressed, the virus destroys Sector Zero, thus´permanently destroying the hard disk.
Yesterday in just a few hours this virus caused panic in New York, according to news broadcast by CNN. This alert was received by an employee of Microsoft itself. So don't open any mails with subject: 'A Virtual Card for You.' As soon as you get the mail, delete it. Please pass this mail to all of your friends. Forward this to everyone in your address book.
I would rather receive this 25 times than not at all. Also: Intel announced that a new and very destructive virus was discovered recently. If you receive an email called 'An Internet Flower For You,' do not open it. Delete it right away! This virus removes all dynamic link libraries (.dll files) from your computer. Your computer will not be able to boot up!!

Yours Sincerely,
Patrik McGough

Snökaos i Vimmerby

Jag och Molly har varit på Astrid Lindgrens värld idag tillsammans med Åsa och Britt. Det var höstmarknad där, och mysigt var det. Fanns massa att kolla på, och smaka på. Vi köpte lite glögg, och jag köpte mössor till mig och Nina. Så vi kommer vara snyggast i vinter! Molly fick träffa Pippi Långstrump och Rasmus på luffen med, fast jag tror inte hon la märke till dom så mycket. Det enda som blev tråkigt var regnet.. Vi tog en fika när det började ösa ner, och på cafét stod tre trubadurer och spelade låtar ur Astrids sagor.

Helt plötsligt började dom spela "jag ser det snöar", och vi kollade ut genom fönstret. Det var helt vitt i luften av stora snöflingor. Eftersom Åsa inte hade några vinterdäck på bilen så snabbade vi oss iväg så vi skulle slippa den värsta snön. Trodde vi! Snön la sig snabbt, och innan vi hann reagera var vi mitt inne i ett snökaos. Bilarna kröp fram i backarna i mindre än 20 km/h, och det låg bilar som kört ner i diket, långtradare som fastnat i uppförsbackar.. Jag var rädd, och det var Åsa och Britt också. Satt på spänn och tänkte att "snart händer det något.." Men efter en stund sprack det upp, och vi kom hem!

Nu sitter jag och myser med min blöj-bebis i soffan, som försöker kämpa sig ner för att krypa på golvet. Bäst hon får sin vilja igenom!


Världens godaste kompis

Inte för att du inte är min allra godaste kompis, Nina, men tyvärr så är du nu officiellt utbytt mot dina daimmuffins! Dom smälter i munnen och själen hoppar av glädje, vad mer kan man begära? Hm, ja iof så var dom inte så roliga att prata med, fast lite tysthet är inte alltid fel heller. Men om dom får vara mina allra godaste vänner, så kan ju du förbli den goaste?

Idag var jag, Nina och Malin ute och gick runt munksjön, sen in till stan, och sen hem. Vi sökte genom hela stan efter nätstrumpbyxor till på lördag, men det fanns ingenstans. Det tycker jag är konstigt, jag köpte ett par på H&M förra året till halloween-maskeraden. (Fråga mig inte vad jag var utklädd till.)

Det blev en ganska bra prommenad, och det var skönt att komma hem till värmen och kaffet. Och daimmuffinsen! Nina hade nämligen varit söt nog att ta med sig några till mig, vilken god överaskning! Hon och Ingmar hade blivit lite sugna på något gott igår, och tur var det för mig.

Lilla sessan sover så sött nu, så jag sitter här med min kopp kaffe och en varm filt och njuter av musiken från Metallicas nya album. Kan inte bli så mycket bättre än såhär faktiskt.


Ska nog sätta på tvn en liten stund nu, när jag ändå har tid att ta det riktigt lugnt en stund.



Njut av solen idag folket, man vet aldrig när man får sol nästa gång!


Nu är det rent och fint

Nu har jag och jimmy precis städat, känns skönt. Man får passa på när lillan sover. Nu blir det te och mackor framför tvn, men jag har inten aning om ifall det går något bra program ikväll. Vi får se, alltid finns det något. Jag tror att jag börjar bli lite sjuk nu, känns inte bra. Ont i huvudet och halsen.. Hoppas det går över.

Imorgon bitti ska jag och Malin ut och gå runt munksjön, sen frukost. Ska bli skönt. Efter det tror jag att jag ska rensa ut Mollys garderob, för den sväller snart över totalt. Ska rensa ut allt som hon inte längre kan ha.

Imorgon ska jag baka bullar, om jag hittar något gott recept. Tipsa mig gärna via bloggen eller mail om ni har något favoritrecept!




Nu får ni ha en bra kväll!




 


Som om det vore nödvändigt

För att alla ni som kanske inte har berikats med sunt förnuft ska kunna förstå, så skriver jag detta enkelt och kortfattat:

MAN FÅR INTE KOPIERA TEXT, BILDER ELLER DYL. FRÅN NÅGON ANNANS HEMSIDA (RESP. BLOGG)!

Man kan däremot fråga om lov, och därefter kopiera det man vill komma åt. Detta är en väldigt simpel regel att komma ihåg, och för det mesta är det okej att kopiera, efter man frågat.

Hoppas att jag hjälpt några att börja tänka lite mer på etik och moral.





Fullt upp

Den senaste veckan har varit helt fullbokad, och jag har inte orkat skriva nånting. I tisdags körde jag med Åsa i regn och mörker, det gick faktiskt kanonbra. I onsdags åt jag och Nina frukost på Grafitti, jättegott. Satt där en bra stund tills jag var tvungen att gå till ett möte på vägledningscentrum för att anmäla mig till Psykologi B, en distansutbildning. Ska läsa några fler ekonomi-kurser sen med, sen har jag läst alla man kan läsa på gymnasienivå. Känns skönt. Efter mötet var jag hos tandläkaren och skar ut tandkött som legat ivägen för en visdomstand i flera år, och bildat infektion. Ajajaj vad det gör ont när jag äter nu! Direkt efter detta körde jag en svänf med Åsa och sen var det hem och laga mat och städa som gällde.

I torsdags var jag och Nina på stan och köpte kläder till min och Jimmys maskerad som vi ska ha på lördag. Kommer bli så kul! (Jenny och Morgan ska vara barnvakt åt Molly, så hon får leka med kusin Felix.) På eftermiddagen åkte jag och Molly upp för att fira morfar på hans födelsedag, det var mysigt.

I fredags hade Jimmy pokerkväll här för sina gamla jobbarkompisar från Kabe, så jag och Molly sov hemma hos mamma, Patrik och Martina. Vi kollade på idol och åt pizza från Dal Baffo, mmm! Somnade vid 2 på natten ungefär, och väcktes av Molly vid 7. Sen blev det frukost med mamma och prommenad hemåt, för att sedan köra en lång, lång sväng med Åsa vid halv 10. Kom hem vid ett-tiden och då kom Annika och hämtade mig, så gick vi och kollade på J-södras hemmamatch. Det var kul, men kallt.. Efter matchen fick jag äntligen se Tom som jag itne sett på 1,5 år ungefär tror jag. Fy skäms på oss! Jag och Annika åkte hem till henne efter matchen och pratade lite, sen åkte jag, Jimmy och Molly ut till hans föräldrar och åt tacos och kollade på Shooter. Sen sov vi där.

Igår var vi på Habos knallemarknad, men det var inte så mycket att ha där. Efter det var vi hos Jimmys farmor och fikade en sväng, sen åkte jag hem och Jimmy åkte och kollade på innerbandymatchen i Kinnarps Arena mellan Mullsjö och JIK. JIK vann med 9-7, det är ju typiskt!

Idag är jag lite sjuk, har ont i halsen och lite feber. Så jag och Molly har tagit det jättelugnt idag. Men nu tänkte jag gå ut med henne en sväng, få lite frisk luft.

Hoppas ni har en bra dag!


This is the first day of my life

Jag håller på att baka bröd - hur duktigt är inte det på en skala. Jag tycker det är så himla skönt att ha lite hembakade frallor i frysen när man blir sugen, eller när det kommer hem någon. Imorgon funderar jag på att baka bullar. Ska se efter om jag hittar något gott recept på internet.

Jag har nu bestämt mig för att detta är den första dagen i mitt nya liv. Mitt nya liv som samma vanliga Angelica, med undantag för en sak. Jag ska stå på mig, göra vad som känns rätt i magen och inte på någon annans villkor. Även om det handlar om personer i min inre krets. Jag ska inte längre jamsa med och spela att allt är perfekt och bra, för det är det inte. Och har aldrig varit.

Inom kort kommer en dag som jag längtat efter ganska länge nu. En dag, som i alla fall nu innan, betyder väldigt mycket för mig. Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta, eller hur det kommer bli. Men det återstår att se. Jag kommer inte gå in mer detaljerat om denna sak, men jag hoppas att ni som känner mig tänker på mig just den dagen.

Nu ska jag tillbaka till baket!

Rätt så meningslöst egentligen

Jag har funderat på det här med bloggande, och egentligen är det rätt så meningslöst. Att skriva vad man gjort under dagen, vilka man träffat och vad man tycker om olika saker. Trots det så hamnar man alltid här, och skriver ner lite meningslösa rader, och uppenbarligen är det många som tycker det är intressant. Med tanke på statistiken. Det kan ju vara roligt för er som inte träffar mig så ofta, så ni kan läsa om vad jag gör. Och det har ni ju sagt att ni tycker är kul. Jag brukar själv läsa mina vänners bloggar, alltid kul att läsa om någon annans liv.

Idag var jag med Molly på bvc, hon blev vägd och mätt. 8170 g och 68 cm.. Vilken stor tjej hon börjar bli! Hon hade i och för sig inte gått upp mer än 30 g sen sist, fast det beror på att hon rör sig så mycket, kryper och klättrar överallt. Jimmy råkade få med sig vagnen i bilen till jobbet så Molly fick låna Theos vagn, som tur var. Hade vart ganska så jobbigt att bära henne ända bort till bvc.

Mamma och Patrik var här och åt mat nyss, spagetti och köttfärssås blev det, med en god sallad till. Jättegott! Jag skriver ner receptet här sen. Till kaffet åt vi glass med hallon och blåbär till- mmm! Jimmy kom nyss hem från jobbet och nu kollar vi på hans favoritprogram "Jakt & fiske".. otroligt spännande! (Eller inte).

Angelicas köttfärssås & spagetti (6 personer)
Tid: ca 20 min

Ingredienser:
500g blandfärs
1/5 dl creme fraiche (chili & paprika)
1 dl matlagningsgrädde
1 burk dolmio pastasås
1/5 kg fiberspagetti
1 dl riven ost
1 burk champinjoner
salt
peppar
piri piri
timjan
persilja
fajita krydda

Gör så här:
1. Stek köttfärsen. Fyll en kastrull med vatten och salt, sätt den på full värme med lock och vänta tills den kokar upp.
2. Blanda i kryddorna. Låt köttfärsen suga åt sig smakerna någon minut. När vattnet kokar så tar du bort locket och lägger du i spagettin, koktiden står på paketet.
3. Sen häller du i Dolmiosåsen i köttfärsen. Blanda väl och låt smakerna koka samman nån minut. 
4. Blanda sen i grädden och creme fraichen i köttfärsen.
5. När såsen är klar så blanda i riven ost och champinjoner, låt stekpannan stå kvar på plattan ca 3 minuter.
6. Häll av vattnet från spagettikastrullen, duka fint och maten är klar.

En god sallad är enkelt att göra, jag blandade ihop isbergssallad, tomater, gurka, majs, rödlök och timjan -super!

Smaklig måltid!


Göteborgs Rapé

Jag hittade faktiskt hela ett par jeans på lager 157, helt otroligt. Fast om man bortser från jeansen, även fast det är pga av dom man åker dit, så fanns det en del linnen, cardigans, koftor, t-shirts och jackor. Jag köpte två cardigans, en t-shirt och jeansen. Ganska nöjd är jag. Jimmy köpte bara jeans och t-shirt.

På kvällen var jag, Annika, Sofia, Anna och Nathalie hos Malin och kollade på Idol. Vi hade laddat upp med en del godis och chips, och skålarna var allt annat än överfulla när vi gick därifrån. Det var jättemysigt! Tjejkväll är livet, så himla gött att prata om allt och ingenting.

Jag har funderat på vilket snus som egentligen är godast, och jag kan inte ändra mig utan håller fast vid att göteborgs rapé är bäst. Jag har testat andra sorter, och därbland de billigare typerna, men jag kan inte byta. Jag snusar för att jag tycker det är gott, och då kan man inte köpa en halvgod sort, då förstör man själva grejen tycker jag.

Eftersom Vicke bor i Göteborg nu med sin pojkvän så måste hon bli min lilla rapé nu, väl :)


Thats what neighbors are for

Nu ska jag snart iväg och möta upp vicke, nina och erik för vi ska äta frukostbuffén på Johans Café. Ska bli gott och mysigt, jag älskar att fika och träffa mina vänner. Molly och Jimmy stannar hemma och myser, så jag får en stund för mig och mina vänner. Hoppas det finns mycket gott att äta.

Igår var min granne Malin här uppe på kvällen, det var himla kul. Känns bra att känna någon som bor så nära, då behöver man inte ta sig så långt om man känner sig ensam och vill hitta på något! Jag bakade kladdkaka (av Malins kakao) och sen mitt i allt kom mamma, Eva och Matilda på besök. Jag undrar om dom kände doften av kladdkakan...? Mitt snus var slut, och vem hade inte några som jag kunde få om inte Malin (eller rättare sagt Johan, fast jag vet inte om han vet), så jag vet inte riktigt vad jag hade gjort utan trevliga grannar igår faktiskt!

Nu har jag precis städat lite, och diskat så nu blir det till att snabbt klä på sig och gå bort till stan, fika och sen åker vi till lager och jag hoppas verkligen att det finns iaf några par jeans som jag vill ha.

Njut av eran soliga höstfredag nu!

Min egen stund

Nu sitter jag här och lyssnar på lite musik, dricker kaffe och njuter av min alldeles egna lilla stund som jag får när Molly äntligen somnar. Det är skönt att tappa huvudet på tankar och "bara vara". Att vara mamma är helt underbart, och alla klyschor om styrkan i kärleken mellan mor och barn stämmer in till fullt och pricka.
 
Men att det är fullt upp hela dagarna går inte att komma ifrån. Man hinner inte med sig själv, eller knappt någon/något annat än sin lilla ängel, vilket ibland kan kännas lite instängt. Men dagarna flyter på snabbare än man trodde var möjligt, och den mesta av tiden njuter jag av varje minut. Och det börjar kännas mer och mer att jag är gjord för att älska min dotter, det finns inget jag hellre ägnar min tid åt än henne.

Idag har Kerstin varit här och fikat, och vi har gått igenom lite ekonomi. Hon är ordförande i Handikappidrotten där jag är kassör. Det är roligt med ekonomi, kanske skulle vidareutbilda mig inom det området.

Jimmy och jag städade lite på förmiddagen, men nästan hela dagen har varit ovanligt lugn, inget planerat, utan bara hemmamys med familjen- kan behövas ibland för att samla lite kraft. Och sen är inte vädret heller det mest upplyftande, inte direkt så att man blir sugen på en promenad eller utflykt. Så nu tänkte jag laga lite mat, och sen kolla på tv hela kvällen, för jag känner inte för att göra något annat!

Sköt om er allihopa! (För nu börjar ni bli många som läser).

De som förgyller livet.
Pappa och dotter myser i soffan.

Tack!

Tack till er allihop som mailat mig angående namninsamlingen jag skrev om igår. Ni gjorde listan en bra bit längre, och till er som inte mailat, gör gärna det för jag kommer inte skicka vidare listan förrän imorgon. Förresten hade jag besöksrekord igår, det var väldigt roligt!

Jag har nyss varit och övningskört, båda i stan och på motorvägen. Det gick kanonbra, känns som det inte är så jätte, jättelångt kvar nu. Så det är bara att kämpa på!

Nu står Jimmy i köket och kör köttfärssås, ska bli gott. Lyssnar just nu på Panic! At the disco, jag bara älskar dom. Ni borde gå in på youtube och lyssna på "Lying Is The Most Fun A Girl Can Do Without Taking Her Clothes Of". Kan det vara den längsta titeln som excisterar?!

Ska på möte senare vid 4 med mor min, vi har lite planer som ännu är hemliga, men det kommer ni få veta tids nog.

Ni får ha en bra dag!


Barnen i Arboga

Sajt vägrar ta bort obduktionsbilder

Obduktionsbilderna på de mördade Arbogabarnen ligger ute på en sajt på nätet. Nu kräver deras pappa att bilderna ska bort. Men sajten vägrar.

Polisens förundersökning om Arbogamorden finns på fildelningssajten The Pirate Bay. Därmed kan alla se bilderna på de två mördade barnen. Deras pappa, Nicklas Jangestig, vill att tidningarna skriver om Pirate Bays agerande, trots den uppmärksamhet sajten får för sin publicering av bilderna.


'Det var ett jävla tjat'

- Så här borde det inte vara och det måste uppmärksammas, säger han.

Hans sambo och barnens 'bonusmamma' Amy Haglund har skrivit till sajten och protesterat. Hon fick via mejl svaret 'Det var ett jävla tjat. Nej, nej och åter nej.'

- Vi har inget emot fildelning. Men i det här fallet handlar det om bilder på mina sönderslagna barn. Själva förundersökningen kan vara kvar, men vi vill att de tar bort eller svartlägger, bilderna, säger Nicklas Jangestig.

- Visst ska man värna om tryckfriheten men man måste kunna visa hänsyn i en sådan här sak, säger han.

Slår ifrån sig kritiken

Sajten slår ifrån sig kritiken.
- Jag tycker inte att det är vår uppgift att bedöma om någonting är etiskt eller oetiskt eller vad andra människor vill lägga upp på nätet, säger sajtens pressansvarige Peter Sunde till TV4 Nyheterna.

För att ge föräldrarna ett stöd för att få stopp på spridningen av bilderna på deras mördade barn så skapas en protestlista. Maila till mig på [email protected] skriv ditt  namn och var du kommer ifrån om du vill hjälpa föräldrarna i Arboga, du kan även skriva i mina kommentarer. Sen sätter jag in det på listan, och skickar vidare den till expressen när min insamling är klar.
TACK FÖR DITT STÖD!

Lite gamla bilder!

Hittade lite gamla bilder, var bara tvungen att lägga upp dom.


Uppdatering

I fredags var vi bjudna på tjejkväll hos Nicki som fyllt år, det var himla mysigt och väldigt goda pajer hade hon fixat. Vi fick också en underbar chesecake till efterrätt, och den var inte att leka med! Vi drack lite vin och hade trevligt, och sen åkte vi in en sväng till centrum. Tack för en helbra kväll tjejer!

Igår var jag på handikappidrotten, det var premiär för denna säsongen, hur kul som helst! Efter det var jag med mamma och morfar på allsången som mormors kör hade hand om. Riktigt trevligt! På kvällen tog jag och Nina en sväng med bilen och pratade, var så längesen så himla kul att se henne.

Imorse städade jag hela lägenheten, det var skitkul! Sen kom Nina och vi åkte några ärenden, och myste lite! Vi var också ute hos hennes familj och fikade en snabbis. Så kul att träffa Petra och Christina var så längesen! Och hundarna är så underbara. Vi var faktist förbi Mio med, så Ingmar behöver inte känna sig utanför :)

Ikväll har jag vart på styrelsemöte, så Sanna och Nina har suttit barnvakt- tack så mycket!

Nu ska jag kolla lite på tv innan jag somnar, god kväll på er!

Kolsvart

Är det inte underbart att vakna tidigt på morgonen, när det fortfarande är mörkt och iskallt utomhus? Idag gick jag upp samtidigt som Jimmy, alltså 06.20. Jag ska nämligen på möte vid nio, och sen blir det körning med Åsa klockan tio.

Så nu sitter jag här vit matbordet i köket och äter fiberberikad havregrynsgröt- min favoritfrukost! Ska klä på mig och väcka molly innan klockan är 07.05, och sen ska hon bli påklädd och matad med gröt. Sen bär det av härifrån senast 07.30 för att vi ska bort till bussen, och hem till mamma med Molly.

Så nu måste jag slänga i mig maten och skynda mig.

God morgon, och ha en bra dag!

Fullt ös

Inatt har Molly varit förkyld, stackarn. Hon har haft svårt att andas, så mitt i natten lyfte jag och Jimmy in hennes säng i vårat rum. Jag blir så orolig när jag inte vet om hon andas ordentligt. Hon är lika förkyld idag, så jag ska åka till apoteket och kolla vad man kan ge för näsdroppar under natten. Troligtvis kommer det räcka med koksalt. När jag ändå är uppe på sjukhuset sen ska jag hälsa på Jimmys mamma som ligger inne för blodtrycket nu igen.

I eftermiddag ska jag och Åsa köra en sväng, det var ett tag sen nu, säkert två veckor sen. Det ska bli kul, och jag hoppas inte jag glömt bort hur man kör. Efter det blir det troligtvis A6 för att hitta present till Martina som fyller på lördag. Och sen laga mat, och städa lite. Ojoj fullt upp idag alltså.

Nu måste jag ge Molly lunch innan vi ger oss av mot sjukhuset. Ha en bra dag!


Western!

Gårdagen spenderades mestadels hemma, förutom en liten promenad och storhandling av mat. Vädret var kanonfint, det kändes nästan som en varm vårdag. Vi städade hela lägenheten med, vilket vi måste göra i princip varje dag nu eftersom Molly stoppar in allt hon hittar i munnen. På kvällen gjorde vi hemmagjorda piroger med köttfärs, jätteenkelt att göra och dom blev så himla goda! Till det hade vi en sallad och salsasås. Receptet kommer här:


Piroger med färsfyllning


Ingredienser

1 1/2 dl mjölk
50 g margarin. smält
15 g jäst
1 tsk salt
1 st ägg
6 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g blandfärs
1 st liten gul lök, hackad
1 tsk timjan
1,5 msk tomatpuré
2 msk chilisås (mängd efter behag)
1 tsk stark krydda (vi hade piri piri, vitlök, cayennepeppar och en blandmix som heter hells mix)
1 st ägg till pensling
salt och peppar
Sallad:
1/5 isbergssallad
1/5 påse roccula
körsbärstomater
1 burk minimajs
1/5 gurka
1 msk timjan

 

Gör så här

1. Blanda mjölk och margarin. Låt svalna till 37° och rör ut jästen. Tillsätt salt, ägg och sist mjöl. Knåda en smidig deg. Jäs i 30 minuter.

2. Fräs färs och lök i en panna. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 20 minuter. Ställ färsen att svalna.

3. Kavla degen tunt. Dela i decimeterstora fyrkanter. Fördela fyllningen, pensla med ägg runt kanterna och vik till trekanter. Tryck med en gaffel runt skarven.

4. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla ägg över och grädda mitt i ugnen 15 minuter.
5. Hacka isbergssallad, tomater och gurka. Blanda i roccula och minimajs. Blanda sedan allt tillsammans med timjan i en skål.



Idag skulle jag, Jimmy och Molly äta lunch på Kock & Bar med hans kompis Simon. Vid 12 när vi var på väg dit så ringer Jimmys telefon, det var ett företag som ville att han skulle börja jobba där, och han fick en tid vid ett. Så det blev en snabb lunch för hans del, och nu är han och jobbar. Skönt att han fick jobb så fort iaf, för det är inte kul att vara arbetslös.

I helgen blir det till att åka upp till Sandviken, min faster fyller 50 år och hon ska ha en stor westernfest! Ska bli himla kul att träffa mina kusiner som jag inte sett på säkert 10 år. Pappa, Jimmy och jag är det som ska upp, jag funderar på om Molly ska med eller inte. Tror hon har det bättre om hon får stanna hemma hos Jenny och Morgan om dom kan vara barnvakt. Annars kommer jag få gå och lägga mig med henne runt 7-tiden, och då känns det ganska meningslöst att åka upp. Men vi får se, jag får kolla upp hur det ser ut där, pappa kanske kan ringa till Anna och kolla lite.


Ni får ha en bra dag allihopa! Nu ska jag ta och läsa lite teori.


Vågar du utmana?

Enbart Bloggkraft!
Enbart Bloggkraft är det vi ser i bloggvärlden. En kraft som kan leda till förändring. Jag tänker här samla exempel på hur vi i bloggvärlden kan göra skillnad. Samtidigt passar bloggen Enbart på att utmana dig. Se till att sprid Bloggkraften till minst två andra bloggare. Be dem att publicera detta inlägg och att samtidigt ge bidrag till minst en av insamlingarna. Har du inte fått utmaningen känn dig fri att bli utmanad och kopiera hela texten. Hämta senast uppdaterade version som du finner i denna länk Bloggkraft.

Bloggkraft är när över tusen personer på några veckor skänker pengar till Barncancerfonden mot "Den jävla idioten". Detta till följd av att vi blir berörda och vill hjälpa till. Vi blir berörda av andra människors öde, inte minst av Maddes  mammas sista ord till sin dotter. Utmaningen är att samla ihop 100.000 kr.

Bloggkraft är ibland bara att göra en länk och så får en organisation en gåva. Eller vad sägs om att hundratals bloggar länkar till Uppdrag Barn vilket innebär att ett stort bolag skänker 20 kr/länk till Childhood. Varsågod här fixade jag 20 kr.




Bloggkraft påverkar regeringen. För första gången fick regeringen också känna på kraften i bloggvärlden. Utan den kritik och det stora engagemang som bloggvärlden bombaderade de folkvalda med hade regeringen inte ändrat och gjort tillägg i FRA-lagen.

Bloggkraft är om många läsare plockar fram sin mobiltelefon för att stoppa bröstcancern. Sms:a ROSA till 72900 så bidrar du med 50 kronor till Cancerfonden. Samtidigt får du ett digitalt rosa band till din mobil.  » Läs mer om villkoren här.

Bloggkraft är att i handling och i ord visa att vi bry oss. Du kan välja att skänka 10 alternativt 50 kr genom att skicka ett SMS. Skriv FÖRÄNDRA10 (för 10 kr) respektive FÖRÄNDRA (för 50 kr) och skicka till 72 950. Läs mer om Rädda barnens arbete.

Bloggkraft är att dela med sig av det vi kan. Du kan stödja BRIS genom att skicka ett SMS med texten BRIS25 till 72950. Då skänker du 25 kronor till BRIS. Är du Tele2-kund tillkommer ingen ordinarie SMS-taxa.

Bloggkraft skulle via Action:Aid kunna ge massor av vatten, flera barnmorskor nya skolböcker eller var för inte getter. Man kan här ge bort gåvor i form av hjälp till behövande. Själv funderar jag på om jag skall ge bort en get eller en barnmorska?

Några tips var du denna månad kan spendera några tior eller vad just du kan avvara.

Kopiera gärna texten och lägg på din hemsida, sprid till ett par av dina bloggkompisar. Har du fler uppslag så gå till Bloggkrafts ursprung och ge förslag.


Inlägget är pingat på Intressant.

Peter PC Carlsson, på bloggen Enbart, utmanar alla som läser detta att bidra. Själv sänder jag det till ett tiotal bloggar direkt.


En helt vanlig dag - fast lite annorlunda

Gårdagen spenderades mest i lugn och ro, vi var ute och gick en sväng, köpte lite god mat och hyrde två filmer. Vi bojkottade alla program som går på tv, och kollade på filmerna, och sen blev det sovdags. Lugnt och skönt precis som man vill ha det en söndagskväll. Molly somnade vid halv 8, och sen var det bara jag och Jimmy, det var mysigt.

Idag vaknade vi ganska sent, inte förrän 9, och då kom molly in till oss (eller jimmy bar in henne), och vi låg och kramades och busade med henne. Hon är så söt på morgonen, för då är hon så himla glad och sprallig. Jimmy ska snart iväg och spela golf med simon. Jag tänkte ta och städa lite, och lyssna på musik.

Alltså är detta en dag som ser ut som så många andra, fast en liten detalj är annorlunda. Jimmy är arbetslös. Dom hade som jag sagt tidigare sagt upp 50 personer från Kabe där han jobbade fram till idag. Men han hade bara jobbat där sen semestern förra året. Jag tror det kommer lösa sig, han har fått prata med tre olika företag om jobb idag, och det tack vare hans faster Bitte, våran granne Rickard och våran vän Sanna. Jag hoppas det löser sig, och jag tror det kommer göra det.


Nej nu är det städdags!


Kanelbullar och kräftskiva

Igår var jag vid munksjön hela dagen, vi hade hand om en aktivitetsdag tillsammans med Roddklubben, vattenskidklubben och fiskarna. Vi invigde den nya bryggan som dom fått sponsrad av kommunen. Det var kanon, massa folk hela dagen och solen lyste. Kanon! 

På eftermiddagen var vi bjudna hem till Jenny, Morgan och Felix på kräftskiva. Vi fick en hel buffé av god mat och efter det var det dags för huvudnumret - kräftorna. Ni som känner mig vet att jag inte är bästis med kräftorna, jag tycker om att äta dom, men jag har lite emot att ta i dom. Men igår så skalade jag nästan en hel kräfta, och det var faktiskt ganska kul.




Vi fick Jennys goda kanelbullar senare på kvällen, det var ju trots allt kanelbullens dag igår. Och en massa öl fick vi av Bark - TACK!  Så när barnen somnat blev man ganska dragen. Eller jag och Morgan blev det, Jimmy tog det lugnt, och Jenny är gravid så hon tog det självklart lugnt hon med. Vi satt och pratade i vardagsrummet hela kvällen, och vi hade det kanontrevligt. Idag så är man rätt seg, men man har bara sig själv att skylla. Det händer inte så ofta att man dricker nu för tiden, så man tål inte så mycket längre.

Jag fick en fråga av en anonym person igår, om mina föräldrar skilt sig.
Svaret är ja.


Jimmy är och spelar korpfotboll nu, inte så kul i detta väder. Men hoppas dom spelar bra! Nu ska jag städa lite, och sen ta mig en varm dusch för Molly sover nu. Det är så ruttet väder ute att man är helt genomkall. Ni får ha en mysig söndag!


Nu banne mig

Jag var uppe innan tuppen idag kan man säga, gick upp vid 6, skulle köra vid 7. Jag är en sån där 22-åring som ännu inte tagit körkort nämligen. Jag har en förmåga att ibland lägga saker på hyllan, för att det kan kännas jobbigt att ta tag i. Jag har också alltid bott i stan och inte varit beroende av körkort som många andra. Men nu har jag satt ordentlig fart, och nu ska jag banne mig köra på. Så snart så...

Efter körlektionen var jag uppe i varv så jag städade hela lägenheten. Jag älskar att städa, och jag gör allting på samma gång - damma, damsuga och svabba golven. Jag och min svabb har ett speciellt förhållande, jag bara älskar att svabba golven. Det är roligt, plus att det luktar så himla gott (jag vågar inte ens berätta hur många ajax-flaskor jag gör åt i veckan). Ni som känner mig, ni vet.

När jag städat var jag lite småtrött och tog en tallrik gröt och satte mig i soffan och satte in lite foton i mina album. Det är så himla kul med foton, okej att ha dom på datorn, men det blir en annan grej när man framkallat dom. Tycker jag.

Nu ikväll har jag vart hos mamma och Martina, deras nya lägenhet är så himla fin! Fick med mig tacos hem som jag precis ätit, gott gott gott. Nu ska jag kolla klart på idol, och sen blir det till att hoppa i säng och försöka hålla sig vaken och kolla på "Oskyldigt dömd" och senare utröstningen av idol.




God kväll på er!


RSS 2.0